Ainekset:
suklaakuoriin tummaa/maito- tai valkosuklaata
täytteeseen mitä haluaa, tai esim:
nougat-ganache:
5dl kuohukermaa
150-200g nougat'ia
250g tummaa/maito- tai valkosuklaata
tai:
mustikkamarmeladia
tai:
pistaasia
Kuorien suklaa kannattaa temperoida, jotta pinnasta tulee kiiltävä eikä suklaa sula sormiin. Temperoinnin ohjeet löytyy googlettamalla :D
Mun kehittämän nougat-ganachen resepti on muuten vielä kehittelyvaiheessa eli noi ainemärät ei ehkä ihan täsmää :D Mutta kerma kuumennetaan kattilassa, suklaat pilkotaan toiseen astiaan pieneksi ja kuuma kerma kaadetaan joukkoon. Lisäsin ensin suklaan joukkoon puolet kermasta, sitten nougat'n ja sitten vasta loput kermasta. Annoin ganachen jäähtyä jonkin verran ja sitten kaadoin suklaakuorien päälle ja laitoin yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä temperoin lisää suklaata ja tein konvehdeille pohjat.
Kuvassa tosiaan mustikkamarmeladi-tumma suklaa -konvehdit ja pilkottaa sieltä valkosuklaa-pistaasi -konvehtejakin. Noi nougat-konvehdit tein myöhemmin ja niistä ei kuvaa ole. Ainoa vaan että mun ganache ei onnistunut... Jouduin fiksaamaan sitä vielä parin tunnin päästä kun se ei jähmettynyt ja sitten koostumus oli hyvä, mutta se pääsi vähän palamaan.. Ei se kyllä hirveästi maistu, ehkä niihin tuli ennemminkin sellanen kahviaromi :D Niin ja tota täytettä tulee tolla ohjeella ihan yli tarpeen :D
Ja tosiaan, niinkun kuvasta näkee, kuoret kannattaa tehdä huolella ettei täytettä tuu sieltä välistä :D
Ja tosiaan, niinkun kuvasta näkee, kuoret kannattaa tehdä huolella ettei täytettä tuu sieltä välistä :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti