lauantai 28. marraskuuta 2015

Ilon aihe 48: ITSETEHDYT KONVEHDIT

Pari vuotta sitten löysin konvehtientekoriemun (?) ja niitä tulikin tehtyä aika paljon. Viime vuonna tää vähän jäi, joten päätin tänä vuonna ottaa vahingon takasin ja alotin jo tällä viikolla. Mulla ei oo vieläkään tullut mitään vakkaritäytttä, vaan testailen kaikenlaisia ihan ok makuisia, mutta ne ei kuitenkaan oo niin hyviä, että niitä uudestaan tekisi. Siispä päätin löytää nyt jonkun ihan loistavan täytteen!

Ainekset:

suklaakuoriin tummaa/maito- tai valkosuklaata

täytteeseen mitä haluaa, tai esim:
nougat-ganache:
5dl kuohukermaa
150-200g nougat'ia
250g tummaa/maito- tai valkosuklaata
tai:
mustikkamarmeladia
tai:
pistaasia

Kuorien suklaa kannattaa temperoida, jotta pinnasta tulee kiiltävä eikä suklaa sula sormiin. Temperoinnin ohjeet löytyy googlettamalla :D

Mun kehittämän nougat-ganachen resepti on muuten vielä kehittelyvaiheessa eli noi ainemärät ei ehkä ihan täsmää :D Mutta kerma kuumennetaan kattilassa, suklaat pilkotaan toiseen astiaan pieneksi ja kuuma kerma kaadetaan joukkoon. Lisäsin ensin suklaan joukkoon puolet kermasta, sitten nougat'n ja sitten vasta loput kermasta. Annoin ganachen jäähtyä jonkin verran ja sitten kaadoin suklaakuorien päälle ja laitoin yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä temperoin lisää suklaata ja tein konvehdeille pohjat.


IMG_20151127_170410

Kuvassa tosiaan mustikkamarmeladi-tumma suklaa -konvehdit ja pilkottaa sieltä valkosuklaa-pistaasi -konvehtejakin. Noi nougat-konvehdit tein myöhemmin ja niistä ei kuvaa ole. Ainoa vaan että mun ganache ei onnistunut... Jouduin fiksaamaan sitä vielä parin tunnin päästä kun se ei jähmettynyt ja sitten koostumus oli hyvä, mutta se pääsi vähän palamaan.. Ei se kyllä hirveästi maistu, ehkä niihin tuli ennemminkin sellanen kahviaromi :D Niin ja tota täytettä tulee tolla ohjeella ihan yli tarpeen :D

Ja tosiaan, niinkun kuvasta näkee, kuoret kannattaa tehdä huolella ettei täytettä tuu sieltä välistä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti